Ajankohtaista

01.12.

Nuorisopalveluiden tekijät ja tehtävät tutuiksi!

Orimattilan nuorisopalveluissa on syksyn aikana tehty tekijät ja tehtävät tutuksi -viestintää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että syksyn aikana esittelemme jokaisen työntekijän ja tehtävän teille.

Tällä kertaa esittelyvuorossa on etsivä nuorisotyöntekijä Marju Puhalainen

Kuka?

”Vanhempi” Etsivä nuorisotyöntekijä Marju Puhalainen. Olen aloittanut työt Orimattilan nuorisopalveluissa marraskuussa 2012.

Koulutus?

Olen valmistunut nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi 2012 ja yhteisöpedagogiksi 2014.

Mitä etsivä nuorisotyö on?

Etsivä nuorisotyö on läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö pyrkii löytämään nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin, kysymyksiin ja tukee nuorta hakeutumaan niihin palveluihin, joita hän tarvitsee ja haluaa. Etsivä nuorisotyö on vapaaehtoista, ilmaista ja luottamuksellista.

Tarvittaessa etsivä nuorisotyöntekijä lähtee yhdessä nuoren kanssa asioimaan eri palveluissa (esim. sosiaalityössä, te- palveluissa, terveydenhuollon palveluissa).

Teemme myös vahvaa yhteistyötä perusopetuksen sekä toisen asteen oppilaitosten kanssa.

Kenelle?

15–29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille.

Sinun työsi?

Työpäiväni koostuu pääsääntöisesti yksilötapaamisista, joissa mietimme niitä asioista, joita nuori nostaa esille ja haluaa edistää. Autamme Kela- ja muiden tukiasioiden hoitamisessa, käymme nuoren mukana eri toimijoiden tapaamisissa esim. terveydenhuolto, sosiaalityö, koulut, työllisyyden palvelut jne. Tapaamme nuoria siellä, missä nuoret haluavat, vaikka kahvilassa tai ulkoilun merkeissä. Tavoitteena luoda mahdollisimman rento ja kiireetön aika nuoren asioiden hoitamiseen.

Kerran viikossa etsivä nuorisotyö pitää 17–29 -vuotiaille nuorille Avointa kahvilaa klo 15-18 Nuokun tiloissa, Kotiseututie 2:ssa. Siellä nuorilla on mahdollisuus vaihtaa kuulumisia toisten nuorten kanssa, juoda kuppi kahvia ja pelailla. Kahvila myös mahdollistaa lyhyen kahdenkeskisen juttutuokion, jos nuorella on joku akuutti asia. Kahvilaa on pidetty yhtäjaksoisesti vuodesta 2016.

Jalkautuminen kuuluu myös osana Etsivä nuorisotyön toimenkuvaan. Jalkautumisen tavoite on lisätä turvallisten aikuisten läsnäoloa nuorten arjessa. Nuoria tavataan kaduilla, puistossa, koulujen pihoilla jne.

Osallistumme vuosittain myös kutsuntoihin ja haastattelemme kaikki kutsunnanalaiset nuoret.

Parasta työssäsi?

On etuoikeus ja kunnia saada kulkea nuoren rinnalla ja olla osa heidän arkeaan. Se ei ole koskaan itsestäänselvyys. Luottamus pitää ansaita ja olla sen arvoinen. Saan olla kiitollinen siitä, kuinka monen nuoren kanssa olen saanut työskennellä ja joskus kuulenkin, kuinka heillä menee sen jälkeen, kun omat siivet kantavat. Myös työn joustavuus, liikkuvuus ja monipuolisuus sopivat minulle hyvin.

Sinä vapaa-ajalla?

Työajan ulkopuolella tykkään tehdä pieniä remppahommia niin sisällä kuin ulkonakin. Kahden koiran omistajana tulee ulkoiltua säännöllisesti ja nautittua luonnosta metsälenkkien muodossa. Tykkään myös käydä keikoilla ja olen urheilun intohimoinen seuraaja lajista riippumatta.

Marjun tavoittaa Wanhan Amiksen A-rakennuksen Etsivä nuorisotyön toimistosta, välillä uudesta nuorten tilasta Erkontieltä tai milloin mistäkin. Parhaiten minut kuitenkin tavoitat puhelimitse 044 781 3612 tai sähköpostilla marju.puhalainen@orimattila.fi.
X