Ajankohtaista

01.09.

Tekijät ja tehtävät tutuksi

Orimattilan nuorisopalveluissa aloitetaan syksyn aikana tekijät ja tehtävät tutuksi viestintä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että syksyn aikana esittelemme jokaisen työntekijän ja tehtävän teille.

Tänään julkaisemme teille ensimmäisen tekijän ja tehtävän, olkaa hyvät!

Kuka olet?
Olen Nea Vento, 26- vuotias ja Jokivarren koulun koulunuorisotyöntekijä.

Koulutus?

Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen perustutkinto

Koulunuorisotyö yleisesti?
Koulunuorisotyö on pääosin 6–9-luokille suunnattua ohjausta ja tukea kouluympäristössä.

Koulunuorisotyön tavoitteena on kuulla ja osallistaa nuoria vaikuttamaan kouluhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Lisäksi tavoitteena on tukea nuoren yhteisöllisyyttä ja yksilöllistä kasvua auttamalla häntä omien voimavarojen tunnistamisessa, oman identiteetin vahvistamisessa sekä elämänhallinnan taitojen ja kansalaisvalmiuksien kehittämisessä. 
Lisäksi koulunuorisotyöntekijä toimii perusnuorisotyössä, muun muassa nuorisotalolla sekä tarvittaessa osallistuu retkiin ja tapahtumiin.

Sinun työsi?

Työssäni pyrin olemaan kiireetön ja helposti lähestyttävä aikuinen, kenellä on arjen keskellä aikaa pysähtyä kuuntelemaan nuoren ajatuksia. Yksilötyön lisäksi järjestän koululla luokka tasoittain ryhmäyttäviä kokonaisuuksia. Huippu juttuja työssäni on nähdä nuorten aitoa innostusta, onnistumisen iloa ja olla nuoren luottamuksen arvoinen.

Sinä vapaa-ajalla?

Työpäivän jälkeen minut todennäköisesti löytää metsästä koiran kanssa samoilemasta, erilaisten käsitöiden parista, kamera kaulassa tai vanhoja autoja ropailemasta.

Nean voi siis tavata yleisimmin Jokivarren koululta tai sitten keskustan nuorisotilalta
Nean saa myös kiinni puhelimella tai sähköpostilla.
Puhelinnumero: 044 7813616 sähköposti: nea.vento@orimattila.f

X