Ajankohtaista

29.09.

Tekijät ja tehtävät tutuksi

Orimattilan nuorisopalveluissa on aloitettu syksyn aikana tekijät ja tehtävät tutuksi viestintä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että syksyn aikana esittelemme jokaisen työntekijän ja tehtävän teille.

Tänään julkaisemme teille toisen tekijän ja tehtävän, tänään vuorossa alakoulunuorisotyö. Olkaa hyvät!

Kuka?
Olen Kati Kirjavainen, toimin koulunuorisotyöntekijänä Myllylän ja Pennalan kouluilla sekä ohjaajana pienten nuokulla. Aloitin työssäni helmikuussa 2023.

Koulutus?

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, nuoriso ja yhteisöohjaaja

Koulunuorisotyö yleisesti?
Alakoulun nuorisotyö on hankeavustuksella saatu käyntiin helmikuussa 2023. Alakoulunuorisotyöntekijän hanke kohdennettiin tässä hankkeessa kahteen kouluun ja tällä kertaa Orimattilassa kohdistimme työpanoksen Myllylän ja Pennalan kouluille. Hankerahoitus on voimassa lukuvuoden 2023–2024 loppuun.

Koulunuorisotyön tavoitteena on kuulla ja osallistaa nuoria vaikuttamaan kouluhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Lisäksi tavoitteena on tukea nuoren yhteisöllisyyttä ja yksilöllistä kasvua auttamalla häntä omien voimavarojen tunnistamisessa, oman identiteetin vahvistamisessa sekä elämänhallinnan taitojen ja kansalaisvalmiuksien kehittämisessä. 
Lisäksi koulunuorisotyöntekijä toimii perusnuorisotyössä, muun muassa nuorisotalolla sekä tarvittaessa osallistuu retkiin ja tapahtumiin.

Sinun työsi?

Työpäiväni sisältää yksilötyötä sekä pienryhmä että koko luokan toimintaa ja välituntitoimintaa. Olen oppilaiden tavoitettavissa matalalla kynnyksellä juttuseuraksi, usein myös peliseuraksi. Kuluneen puolen vuoden aikana olen oppinut paljon uusia sanoja, pelannut Playstationia (todella suosittu änärivastustaja), ja mikä parasta saanut tutustua mahtaviin oppilaisiin. 

Työni motivaattorina toimii lasten oikeus tulla kuulluksi ja nähdyksi. 

Katin voi siis tavata Myllylän sekä Pennalan koululta, lisäksi Kati tekee tunteja myös pienten nuokulla perjantaisin ja silloin tällöin tuurailemassa esimerkiksi keskustan nuokulla tai Artjärven nuokulla.

Katin saa myös kiinni puhelimella tai sähköpostilla.
Puhelinnumero: 0447813769 sähköposti: kati.kirjavainen@orimattila.fi

X