Ajankohtaista

28.02.

LAB-ammattikorkeakoulu ja Orimattilan Nuorisopalvelut yhteistyöhön

Orimattilaan on oltu puuhaamassa nuorisokahvilaa jo monta vuotta. Nyt hommaan on saatu vauhtia, kiitos uuden nuorisopalvelupäällikön, joka on lähtenyt edistämään asiaa.

”Meillä on äärettömän hieno päivä tänään”, iloitsee nuorisopalvelupäällikkö Joonas Haapakoski.

”Sillä tänään tiistaina on pyörähtänyt yhteistyö käyntiin sisustusarkkitehtiopiskelijoiden kanssa. He aloittavat koulutyönään työstämään nuorisokahvilaan, tai ehkä paremmalla nimellä ohjaamoon, tilasuunnittelua. Tilaksi olemme valikoineet vanhan ”Matin kellarin”, eli Erkontie 12:n, aivan Orimattilan keskustassa”, Haapakoski jatkaa.

LAB:in sisustusarkkitehtiopiskelijat työstävät nuorisopalveluille kokonaisuudessa 3–5 suunnitelmaa. Kevään aikana he tulevat haastattelemaan niin nuorisopalveluiden työntekijöitä kuin tietenkin nuoriakin ja näiden perusteella opiskelijat tekevät lopullisen tilasuunnittelun.

Suunnittelun aikana käydään vuoropuhelua, nähdään välipresentaatioita ja järjestetään tapaamisia.

”Toukokuun puolessavälissä meillä on sitten loppupresentaatio, jonka jälkeen valitsemme yhden idean, mitä lähdetään toteuttamaan. Loppukevät ja kesä sitten rakennetaan ja syyskuussa meillä on toivottavasti uusi hieno nuoriso-ohjaamo auki!”, Haapakoski kertoo.


Haapakoski haluaa nostaa esille myös muita yhteistyön mahdollisuuksia.

”Olemme jo olleetkin yhteyksissä joihinkin yhdistyksiin ja he ovat tuoneet esille kiinnostuksen olla projektissa mukana. Mutta nyt heitän myös ajatuksen ja pallon Orimattilan yrittäjille. Tässä olisi äärettömän hyvä mahdollisuus lähteä mukaan tuottamaan palveluja Orimattilan nuorille esimerkiksi kalustohankinnoilla tai muulla yhteistyöllä. Minuun voi olla yhteydessä asian suhteen”, päättää Haapakoski.

Jos haluat seurata, miten nuoriso-ohjaamon projekti etenee tai haluat muuten tietää, mitä Orimattilan nuorisopalveluissa kehitetään, ota seurantaan nuorisopalveluiden Facebook-sivu.

Lisätietoja: nuorisopalvelupäällikkö Joonas Haapakoski, joonas.haapakoski(at)orimattila.fi, 044 781 3623

X